Mina sidor  |
Köpvillkor  |  Kundtjänst
 

0 varor

 

Kundtjänst: 010 - 490 6255

Aktivera din hund

Att låta hunden få jobba med både kropp och huvud gör hunden oftast gladare och mer harmonisk. Motion är ett måste men det är också viktigt att hunden får chans till stimulerande tankearbete. Nedan följer lite tips och råd om hur du på enkelt sätt kan aktivera och stärka din hunds mentala förmågor.

Aktiveringsboll
Hos Grizzly hittar du en rad olika hundleksaker som fungerar extra bra när du vill aktivera din hund i vardagen. En storsäljare är aktiveringsbollar av olika slag.

Med en rund aktiveringsboll får hunden rulla bollen så att det godis du stoppat i bollen ramlar ut. I början kan hunden bli frustrerad och försöka tugga sönder bollen innan den lärt sig hur den fungerar. Det är därför viktigt att du är med hunden när den leker med bollen så att varken boll eller hund skadas.

När hunden väl lärt sig rulltekniken brukar det bli bra fart på boll och hund. Flera bollar har den funktionen att man kan ändra svårighetsgraden genom att reglera hålets öppning.

Se till att ha godis som inte kladdar, då slipper du göra rent inuti bollen. Ett tips är också att ha i ganska mycket godis i början för att hjälpa hunden på traven innan den blir duktig på att få ut godiset.

När hunden lärt sig hur aktiveringsbollen fungerar kan du prova molekylbollen. Den går inte att rulla utan måste puttas över till en ny sida vilket gör att hunden måste byta teknik. Även med molekylbollen kan du ändra öppningens storlek för att på så sätt öka eller minska svårighetsgraden för hunden.

Aktiveringsspel
I serien Nina Ottosson finns det flera populära aktiveringsspel av både plast och trä. Vissa spel går ut på att godis göms under ihåliga klossar som sedan måste lyftas med munnen för att hunden ska komma åt godiset. I ett annat spel ska hunden skjuta undan brickor för att godiset ska komma fram.

Grizzly har även ett spel som har två sidor, det är alltså två olika spel i samma produkt. På så sätt kan du variera leken för hunden och utmaningarna blir fler.

Personsök
Låt hunden få lära sig söka efter personer. Det är en lek som kan varieras i det oändliga och göras i princip varsomhelst. När hunden letar efter personer får den användning för sitt väl utvecklade luktsinne samtidigt som den måste koncentrera sig på uppgiften att följa doftspåret.

För den otränade hunden kan du börja med lätta sökningar. En person håller i hunden medan den andra går och gömmer sig bakom ett träd eller liknande medan hunden ser på. Personen som ska sökas kan dessutom visa att man har godis eller favoritleksaken i handen för hunden och sedan gå och gömma sig för att på så sätt få hunden ännu mer sugen på att leta upp personen. Öka avståndet och gå en bit där hunden inte längre se dig för att öka på svårighetsgraden. När hunden väl blir duktig på att söka kan du gå i cirklar eller göra långa hopp för att göra det svårt för hunden att följa ditt spår. Du kan dessutom träna detta själv på promenaden om du har en lydig hund som stannar kvar till dess du ropar.

Vi på Grizzly önskar dig och din hund lycka till med aktivitetslekarna!